Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το όνομα ΑΜΜΑ αντλεί τη δημιουργική του ενέργεια από την καθομιλουμένη ινδική γλώσσα στην οποία σημαίνει μητέρα. Επιλέξαμε αυτό το όνομα πιστεύοντας ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία έκφρασης των δημιουργικών μας ιδεών. Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των συλλογών μας αποτελεί η σύγχρονη παγκοσμιότητα των πολιτισμών. Η έδρα μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, πόλη με μακρά ιστορία στην υφαντουργία, την πλεκτική και την ένδυση.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η επωνυμία ΑΜΜΑ μπορεί να είναι νέα, αλλά η μητρική εταιρία έχει ιστορία 35 ετών στο χώρο της λιανικής με το κατάστημα ΥΑΔΕΣ, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στην υποβλητική ατμόσφαιρα του καταστήματος μας παρουσιάζουμε ένα εκλεκτικό μείγμα ένδυσης, υπόδησης και συναφών με την ένδυση εξαρτημάτων. Όλα προέρχονται από μικρούς κατασκευαστές της Ευρώπης και της Ασίας, όπου μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας έχουμε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις. Το μείγμα των εμπορευμάτων αποτέλεσε άλλωστε και τον πυρήνα της έμπνευσης μας. Η εξατομικευμένη αντίληψη των επιθυμιών των πελατών, μας έδωσε το έναυσμα να αναπτύξουμε μια δημιουργική συλλογή ενδυμάτων. Ο νεοτεριστικός χαρακτήρας της επωνυμίας ΑΜΜΑ βασίζεται στη νέα έννοια της σύγχρονης αισθητικής που διέπει την ένδυση.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Οι σχεδιαστικές αρχές και αξίες που διέπουν την επωνυμία ΑΜΜΑ φιλτράρονται από τη σύγχρονη αντίληψη των διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Τα ταξίδια υπογραμμίζουν το πνεύμα της επωνυμίας και χρησιμεύουν ως πυξίδα στο σχεδιασμό μας. Το επίκαιρο στοιχείο συνυφαίνεται με μια μινιμαλιστική αισθητική η οποία επιδιώκει την αφαίρεση και τη διαχρονικότητα, σε αντίθεση με το ψευδομοντέρνο της γρήγορης και αναλώσιμης μόδας που στερείται νοήματος. Το επιδιωκόμενο ύφος αντανακλάται στην ήπια σχεδιαστική προσέγγιση και ενσταλλάσεται στις συλλογές, καλώντας τους μυημένους στον υψηλό σχεδιασμό να αντιληφθούν την προσωποποιημένη αισθητική.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η κατασκευή των συλλογών μας οδηγείται από τις παραμέτρους της βιώσιμης ανάπτυξης, όπου η παραγωγή υποστηρίζει ένα μοντέλο βασισμένο σε μικρά εργαστήρια ραφής. Τα περισσότερα ενδύματα διαθέτουν χειροποίητα στοιχεία τα οποία, πέρα από διακοσμητικές τεχνικές, προσδιορίζουν και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Τα υφάσματα επίσης, επιδιώκουμε να είναι κατασκευασμένα από υφαντουργίες και πλεκτήρια που επιδεικνύουν τις ίδιες με εμάς περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Επιπρόσθετα, μέρος των συλλογών μας δοκιμάζεται στα καταστήματα μας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η εφαρμογή αλλά και η ποιότητα. Αυτό μαρτυρά άλλωστε και τις ειλικρινείς μας προθέσεις οι πωλήσεις μας να έχουν χαρακτήρα υπεύθυνων αγορών με συναίσθηση.